Jeg fik et par stiklinger af Bente Elmbjerg og har siden lavet en hel del nye planter.
Et par af dem hænger i en ampel placeret i rosentårnet.
Blomsterne er ikke så store, men er rigtig kønne ved nærmere betragtning.
Man kan bruge bladene til at lave perbermyntesukker af. Kom et par blade i en lukket boks med sukker og efter et par dage har man pebermyntesukker til bl.a. kagedrys.
Bladene kan også hakkes fint og bruges i kager og desserter, f.x. is.
En af de øvrige spiselige pelargonie er graveolens også kaldet rosengeranie. Bladene kan bl.a. bruges i rabarbersaft og gele.
Frøene af vildpelargonier som jeg fik fra Bjørk, Hage med pelargonier, er nu spiret og pottet op og jeg glæder mig rigtig meget til at se dem blomstre.
Den første er allerede igang, det er P. elongatum der er en af de få gule pelargonier. Endnu er den ikke ret stor, men det skal nok komme.
Som så mange af vildarterne er blomsterne ikke særlig store, men måske derfor mere bemærkelsesværdige.
Havehilsen
Ole